CNC draaien

Door de diversiteit aan CNC-machines die Theuws Fijnmechanise Industrie bezit, zijn wij in staat om in de door u gewenste levertijd te produceren, mét de hoogste kwaliteit. Wij programmeren het merendeel van onze draaibanken met een CAD/CAM-systeem. Middels een modern machinepark kunnen we complexe vormen snel en met de grootste nauwkeurigheid produceren. Zo beschikken wij over o.a. de volgende apparaten:

Hyundai-Wia L200Y
Mori-Seiki SL-200
Hyundai-Kai SKT-21
Victor P-16
Poly-gim Diamand 32CSL
Victor V20

Daarnaast hebben we nog 2 conventionele draaibanken waar enkele stuks (prototypes) en kleine series met uiterste precisie worden gemaakt. Theuws Fijnmechanische Industrie kenmerkt zich door het continu investeren in vernieuwing, zodat slechts een minimaal aantal mensen met het productieproces bezig zijn.

Hieronder een impressie en omschrijving van onze CNC draaimachines.

Hyundai-Wia L200Y

De Hyundai-Wia L200Y is het paradepaardje van Theuws Fijnmechanise Industrie. De draai- en freesmachine is zowel geschikt voor grote series als enkel-stuks en heeft aangedreven gereedschappen en een Y-as. De doorlaat van deze machine is rond 65mm.

Mori-Seiki SL-200

Robuuste stabiele machine met blokgeleiding. De doorlaat van de spindel is rond 65mm

Hyuandai-Kai SKT-21

Theuws Fijnmechanische Industrie is trots op de Hyuandai-Kai SKT 21 met een fedek 65 automatische stafaanvoer. De draaimachine kent een maximale draailengte van 300 mm en maximale draaidiameter boven bed van Ø 360 mm. De motor heeft een vermogen van 15.11 kW en de toerentalmeter zal maximaal 4.000 omwentelingen per minuut aangeven. Het bijna 4 ton wegende apparaat (zonder staflader) heeft een wisselaar van 12 gereedschappen.

Victor P-16

De Victor Taichung P-16 is een ‘horizontal turning center’ dat onbemand kan werken. Theuws Fijnmechanische Industrie heeft de machine uitgebreid met een VDK bar feeder. Ook geschikt voor het bewerken “aan de uiteinden” van lange assen tot 3000mm.

Poly-gim Diamand 32CSL

De langdraaiautomaat Poly-gim Diamand 32 CSL is door Theuws Fijnmechanische Industrie uitgebreid met de fedek bar feeder SN542. De machine heeft aangedreven gereedschappen een subspindel en een geïntegreerde, roteerbare B-as en is zeer robuust en flexibel voor complexe verwerking.

Victor V-turn20

De VICTOR V-turn 20 heeft een spindel-doorlaat van rond 50mm en is uitgerust met een programmeerbare losse kop.